Waarom kiezen voor een registermediator?

Waarom kiezen voor een registermediator?

Jullie gaan scheiden. Een scheidingsproces weegt emotioneel vaak erg zwaar. Daarnaast is er vaak onduidelijkheid over hoe nu verder en welke zaken er geregeld moeten worden. Een mediator helpt u bij het in goede samenhang afhandelen van de scheiding. Wanneer u een mediator inschakelt is het slim om te kijken of het een registermediator betreft. Een registermediator biedt u de nodige voordelen ten opzichte van een niet geregistreerd mediator. Hieronder benoemen we een aantal van die voordelen.

Kies voor professionele expertise

Een registermediator heeft doorgaans uitgebreide opleiding en training gevolgd om de nodige kennis en vaardigheden te verwerven. Ze beschikken over diepgaand inzicht in conflictoplossende technieken, communicatievaardigheden en ethische richtlijnen die van toepassing zijn op het mediationproces. Door te kiezen voor een registermediator, kunt u profiteren van hun professionele expertise en ervaring. 

Vertrouwelijk en neutraal

Geregistreerde mediators zijn gebonden aan strikte ethische codes, waaronder vertrouwelijkheid en neutraliteit. Dit betekent dat alles wat tijdens de mediation wordt besproken vertrouwelijk blijft, waardoor de betrokken partijen zich vrijer kunnen uiten en open kunnen communiceren. Bovendien zijn geregistreerde mediators onpartijdig en werken ze samen met alle partijen om een evenwichtige en eerlijke oplossing te vinden. 

Erkende dienstverlening

Het kiezen voor een geregistreerd mediator betekent werken met een professional die erkend is binnen de mediation gemeenschap. Ze voldoen aan de vereiste normen en criteria om in aanmerking te komen voor registratie bij een erkende instantie of organisatie. Dit geeft een gevoel van legitimiteit en vertrouwen, omdat u weet dat u werkt met een mediator die wordt erkend door een mediatorsfederatie. 

Eerlijke en respectvolle behandeling

Het werken met een geregistreerde mediator verkleint het risico op onprofessioneel gedrag of onethisch handelen. Geregistreerde mediators moeten zich houden aan de gedragsregels en beroepsnormen die zijn vastgesteld door de registrerende instantie. Dit biedt een extra beschermingslaag en verhoogt de kans op een eerlijke en respectvolle mediation ervaring. 

Actieve klachtenprocedure

In geval van ontevredenheid over de mediation diensten of onverwachte problemen, bieden geregistreerde mediators vaak toegang tot klachtenprocedures. Deze procedures stellen de betrokken partijen in staat om eventuele geschillen of klachten op een gestructureerde en eerlijke manier aan te pakken. Het hebben van deze mogelijkheid versterkt de vertrouwensrelatie tussen de mediator en de cliënten.

Conclusie

Kiezen voor een geregistreerde mediator biedt u tal van voordelen, waaronder professionele expertise, vertrouwelijkheid, neutraliteit, erkenning en toegang tot klachtenprocedures. Het waarborgt vertrouwen en professionaliteit tijdens het mediationproces en biedt de beste ondersteuning bij het oplossen van conflicten. Vertrouw op een geregistreerde mediator voor een vlotte en succesvolle mediation ervaring. André Blanken van Next Level Mediation is een geregistreerde mediator in de omgeving van Ede, Veenendaal, Wageningen en Bennekom. Dankzij zijn jarenlange ervaring in mediation kan hij u als geen ander helpen in het scheidingsproces.